4 personer

Créme Ninon

Ingredienser

5 dl frysta gröna ärtor
3 st schalottenlök
4 dl vatten
2 msk Touch of Taste Kycklingfond
2 dl vitt vin
25 g smör
3 dl vispgrädde
Salt, peppar och pressad citron
Eventuellt 2 dl champagne eller mousserande vin
Smörgåskrasse
Bröd till servering
Om man vill lyxa till det: Löjrom, pilgrimsmusslor eller sparris

Så här gör du

  1. Hacka löken och fräs den några minuter i smöret utan att den får färg.
  2. Tillsätt frysta ärtor, vatten, fond och vitt vin.
  3. Låt det koka upp och koka sakta i 10 minuter.
  4. Rör i grädden, låt det koka upp.
  5. Kör det sedan till en slät soppa i en mixer.
  6. Slå tillbaka i kastrullen, smaka av med salt, peppar och citron.
  7. Slå soppan i varma, djupa tallrikar.
  8. Tillsätt några matskedar mousserande vin så att ytan blir bubblig och fin.
  9. Placera eventuellt en klick löjrom, en pilgrimsmussla eller ett par sparris mitt i soppan.
  10. Strö över krasse och servera direkt.

Liknande recept

Sedan 1951

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.