4 personer
10 minuter

Béchamelsås

Béchamel är en av de fem franska grundsåserna och en mycket användbar sådan.

Ingredienser

2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
Salt, vitpeppar, riven muskotnöt

Så här gör du

Smält smöret försiktigt på låg värme. Rör i mjölet och låt det fräsa någon minut utan att det tar färg. Späd med varm mjölk under omrörning. Krydda med salt, peppar och lite muskot. Låt såsen koka sakta i fem minuter under omrörning. Sila genom finmaskig sil.

Liknande recept

Sedan 1952

Blå Band är ett traditionellt, klassiskt varumärke som har funnits sedan 1951. Då tillverkades den allra första soppan, en torkad poulardsoppa gjord på gödd unghöna. Behovet av lättlagad och hållbar mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Och just detta är bakgrunden till varför Blå Band kom till.

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Blå Band

Prenumerera på vår blogg

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.